Vācijā mūzikas festivālā sievietes cietušas no imigrantu seksuāliem uzbrukumiem

TVNET/LETA/THE LOCAL
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Darmštatē, Vācijas vidienē, par seksuāla rakstura uzbrukumiem sievietēm mūzikas festivāla laikā arestēti trīs patvēruma meklētāji, pavēstīja policija.

Kopumā ar sūdzībām par festivālā nedēļas nogalē pieredzēto seksuālo vardarbību vērsušās 18 sievietes.

Trīs sievietes uzreiz vērsušās pie policistiem, kas sestdienas vakarā patrulējuši festivālā, portālu «The Local» informēja policijā.

Sievietes sūdzējušās, ka vīrieši viņas ielenkuši un tad seksuāli uzmākušies. Uzbrucēji bijuši no Dienvidāzijas.

Likumsargi aizdomās turamos spējuši aizturēt uzreiz festivāla norises vietā.

Aizdomās turamie ir 28 līdz 31 gadu veci patvēruma meklētāji no Pakistānas, apstiprināja policijas pārstāvis sakariem ar presi.

Līdz otrdienai vēl 15 citas sievietes policijā bija iesniegušas sūdzības par to, ka viņas festivāla gaitā cietušas seksuāla rakstura uzbrukumos, aprakstot līdzīgu notikumu gaitu un norādot, ka uzbrucēji, spriežot pēc ārējā izskata, bijuši no Dienvidāzijas.

Arestētajiem vīriešiem izvirzītas apsūdzības seksuālos uzbrukumos, bet vēlāk viņi no policijas apcietinājuma atbrīvoti.

Vācijas sabiedrībā šoku izraisīja arābu un Ziemeļāfrikas imigrantu masveida seksuāla rakstura uzbrukumi sievietēm, kas Jaungada naktī tika pieredzēti Ķelnē, varasiestāžu mēģinājumi uzbrukumus slēpt un valsts lielo mediju nevēlēšanās par tiem ziņot.

Pēc 31.decembra nakts Ķelnes policijā tika iesniegti vairāk nekā 1100 ziņojumi par dažādiem noziegumiem, un vairumā gadījumu vainīgie tika raksturoti kā Ziemeļāfrikas izcelsmes imigranti.

Vairāk nekā 480 ziņojumi ir par seksuāla rakstura uzbrukumiem, sākot ar uzmākšanos un beidzot ar izvarošanu.

Jaungada nakts notikumi Ķelnē palielināja sabiedrības bažas par imigrantu milzīgā pieplūduma sekām, kā arī raisīja jautājumus, vai policija un mediji tīšuprāt centušies noklusēt notikušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu