Katrs trešais bērns Berlīnē atkarīgs no sociālajiem pabalstiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Katrs trešais bērns Berlīnē ir atkarīgs no sociālajiem pabalstiem, liecina jaunākā informācija. Nabadzība bērnu vidū Vācijā pēdējā laikā pieaug, bet īpaši smaga situācija ir valsts galvaspilsētā Berlīnē.

Pērn 1,54 miljoni bērnu vecumā līdz 15 gadiem Vācijā bija atkarīgi no valsts galvenā bezdarbnieku pabalstu. Pērn šā pabalsta saņēmēju ģimenēs dzīvoja par 30 000 jeb 2% vairāk bērnu nekā 2014.gadā.

Šo statistiku Federālā nodarbinātības aģentūra publiskoja pēc galēji kreisās partijas «Die Linke» («Kreisie») parlamenta deputātes Sabīnes Cimmermanes pieprasījuma.

«Lielais skaits no pabalstiem atkarīgo cilvēku ar nepilngadīgiem bērniem atspoguļo saspringto situāciju daudzos reģionos, kur ir par maz darbvietu un pārāk mazas algas,» norādīja Cimmermane.

Aģentūras publiskotajā informācijā novērojamas krasas reģionālās atšķirības.

Berlīnē un Brēmenē no šī pabalsta bija atkarīgi 31,5% bērnu. Hamburgā nedaudz vairāk nekā katrs piektais bērns bija atkarīgs no šī pabalsta. Līdzīga situācija bija arī Saksijā-Anhaltē valsts austrumos, kas ir viena no nabadzīgākajām federālajām zemēm.

Savukārt Bavārijā no šī pabalsta bija atkarīgi tikai 6,5% bērnu.

Bijušās Austrumvācijas teritorijā pabalstu saņēma vairāk nekā 20% bērnu, bet bijušās Rietumvācijas teritorijā - 13%.

Vairāk nekā 30 labdarības organizāciju un arodbiedrību koalīcija ir pieprasījusi no valdības rīcību bērnu nabadzības mazināšanai.

«Pašreizējā sistēma nenovērš bērnu nabadzības pieaugšanu. Notiek tieši pretējais,» paziņoja koalīcija, norādot, ka joprojām lielāku valsts palīdzību saņem vidusšķiras ģimenes, nevis ģimenes, kas atkarīgas no galvenā bezdarbnieku pabalsta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu