«Brexit» atbalstītāju un pretinieku skaits kļuvis vienāds

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas dalības Eiropas Savienībā (ES) atbalstītāju skaits ir tikpat liels, cik to, kas gatavi balsot par izstāšanos no bloka, liecina jaunāko sabiedriskās domas aptauju rezultāti. Tas nozīmē, ka iznākumu izšķirs neizlēmušie balsotāji. Abu pušu kampaņas ir apsūdzējušas pretējo pusi par baidīšanu un nepatiesas informācijas izplatīšanu.

Pirms 23.jūnijā paredzētā balsojuma 40% britu atbalsta izstāšanos, bet 40% vēlas palikt ES, liecina sabiedriskās domas izpētes firmas «YouGov» aptaujas rezultāti, kas otrdien publicēti Vācijas biznesa ziņu laikraksta «Handelsblatt» starptautiskajā izdevumā.

Nozīmīgs bažu avots ir Lielbritānijas iespēja izstāšanās gadījumā panākt ar ES brīvās tirdzniecības līgumu.

Vairāk nekā 40% aptaujāto britu uzskatīja, ka tas būs iespējams bez «finanšu iemaksām vai brīvas kustības» atļaušanas.

Aptaujas tika veiktas vēl sešās valstīs - Dānijā, Francijā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā, kā arī blokā neietilpstošajā Norvēģijā - un tur vairums cilvēku šādā gadījumā vēlas, lai briti veic iemaksas blokā un ļauj ES pilsoņiem strādāt Lielbritānijā.

Gandrīz visās šajās valstīs vairums aptaujāto uzskatīja, ka Lielbritānijas aiziešana no ES izraisīs līdzīgus mēģinājumus arī citviet. Vairums aptaujāto arī pauda, ka ES nepieciešamas reformas, īpaši migrācijas un pabalstu jautājumos.

70% aptaujāto arī norādīja, ka pēdējo dienu laikā nav dzirdējuši vai redzējuši ko labu par ES.

Aptaujātie arī norādīja, ka viņiem ES šķiet «izšķērdīga», «iedomīga» un «attāla».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu