Skandāls Filipīnās: jaunais prezidents saka, ka ir pieļaujams nogalināt žurnālistus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filipīnu žurnālisti trešdien pauda sašutumu par jaunievēlētā valsts prezidenta Rodrigo Dutertes paziņojumiem, ka ir pieļaujams nogalināt uzpērkamus žurnālistus.

Duterte, kas maijā notikušajās vēlēšanās guva pārliecinošu uzvaru, otrdien izteicās, ka žurnālistu nogalināšana ir attaisnojama, ja tie pieņēmuši kukuļus.

«Tikai tādēļ, ka jūs esat žurnālists, jūs neesat pasargāts no slepkavības, ja esat nelietis,» paziņoja Duterte, atbildot uz jautājumu, kā viņš risinās žurnālistu slepkavību problēmu pēc tam, kad pagājušajā nedēļā valsts galvaspilsētā Manilā tika nogalināts kāds reportieris.

«Atklāti runājot, vairums nogalināto bija kaut ko izdarījuši. Jūs netiksiet nogalināti, ja nedarīsiet neko sliktu,» viņš pavēstīja.

Filipīnu Žurnālistu nacionālā savienība Dutertes izteikumus nosauca par «šausmīgiem», uzsverot, ka mediju vidē pastāvošās problēmas neattaisno slepkavības.

«Viņš arī pēc būtības ir atklājis mediju apklusināšanas sezonu,» norādīts savienības paziņojumā.

Filipīnās žurnālistu darbība ir ārkārtīgi bīstama, un pēdējo 30 gadu laikā valstī nogalināti 176 žurnālisti. 32 žurnālisti tika nogalināti slaktiņā 2009.gadā politiķu priekšvēlēšanu cīņas laikā.

Duterte 30.jūnijā tiks inaugurēts prezidenta amatā uz sešu gadu termiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu