Junkers aicina viņa vizītes laikā Krievijā negaidīt ES sankciju atcelšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers aicinājis negaidīt pret Maskavu noteikto Eiropas Savienības (ES) sankciju atcelšanu viņa jūnija vidū paredzētās vizītes laikā Krievijā.

Junkers ir uzaicināts un plāno piedalīties Sanktpēterburgas Starptautiskajā ekonomikas forumā 16.jūnijā. Viņam tur paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Junkers tomēr otrdien Parīzē noraidīja vizītes saistību ar sankciju iespējamo atcelšanu.

«Mana vizīte Sanktpēterburgā, kam ir daudz ekonomiskāks, ne politisks fokuss, nebūs gadījums, kad Eiropas Savienība paziņos jebkādas izmaiņas attieksmē pret Krieviju,» uzsvēra EK prezidents.

«Es nemainīšu ES vispārējo Putina kunga rīcības novērtējumu,» viņš piebilda.

Junkers ir atbalstījis «Lielā septiņnieka» jeb G7 samitā pieņemto pozīciju, ka sankciju atcelšana ir atkarīga no Minskas vienošanos pildīšanas.

Junkers otrdien uzsvēra, ka ir atkārtoti teicis Putinam, ka sankcijas tiks saglabātas, kamēr netiks izpildītas Minskas vienošanās.

Junkera vizīte Krievijā būs pirmā, kopš Eiropas Savienība un ASV 2014.gadā noteica sankcijas pret Maskavu par Krimas aneksiju un agresiju Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu