Mediji: Identificēts Orlando naktskluba šāvējs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šāvējs, kura sarīkotajā asinspirtī naktsklubā Orlando, ASV Floridas štatā, svētdien dzīvību zaudēja aptuveni 20 cilvēki, identificēts kā Omārs Matīns, ziņoja televīzija.

Atsaucoties uz avotiem tiesībsargājošajās iestādēs, telekanāls «CBS News» vēstīja, ka Matīns dzimis 1986.gadā un ir ASV pilsonis. Viņa vecāki dzimuši Afganistānā.

«CBS News» vēstīja, ka Matīns, kurš gāja bojā apšaudē ar policiju, iepriekš nav sodīts un viņa motīvi vēl nav noskaidroti.

Varasiestādes izmeklē viņa iespējamo saistību ar islāma ekstrēmismu. Policija šāvēja identitāti vēl nav apstiprinājusi.

Atsevišķi mediji ziņo, ka uzņēmies ar Islāma Valsti saistīts grupējums «Amaq». Bet ASV prezidents savā agrākajā paziņojumā norādīja, ka ASV joprojām izmeklē jebkuras aizdomā turamā «simpātijas» uz «apvienībām». Tomēr joprojām nav skaidrs, uz kādām grupām bija mērķēts šis uzbrukums un kādas bija saiknes slepkavam ar jebkādiem teroristiskiem grupējumiem. Drošības struktūru pārstāvis norāda, ka šis tomēr nepierāda, ka IS saistību ar uzbrukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu