40% vāciešu iebilst pret musulmaņu imigrāciju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 40% vāciešu uzskata, ka nevajadzētu ļaut musulmaņiem apmesties uz dzīvi Vācijā, vēsta Leipcigas universitātes pētījuma rezultāti.

41,4% respondentu norādīja, ka musulmaņiem nevajadzētu ļaut apmesties uz dzīvi Vācijā, bet 50% pauda viedokli, ka «daudzi musulmaņi dažreiz [liek tiem justies] kā svešiniekiem savā zemē».

2014.gadā attiecīgi 36,6% un 43% vāciešu pauda šādu viedokli.

Šāds pētījums tiek veikts ik pēc diviem gadiem kopš 2002.gada.

«Liela sabiedrības daļa joprojām ir gatava noniecināt un vajāt tos, kas tiek uztverti kā «citādi» un «sveši»,» raksta pētījuma līdzautori Olivers Dekers un Elmārs Brēlers, piebilstot, ka šāda nostāja ir satopama pat tradicionālajā politiskajā centrā.

Pētījumā arī noskaidrots, ka vācieši turpina izrādīt negatīvu attieksmi arī pret citām minoritātēm, īpaši pret čigāniem un ebrejiem, tomēr pēdējo gadu laikā šī attieksme kopumā palikusi nemainīga.

49,6% respondentu uzskata, ka čigānu uzturēšanos pilsētu centros vajadzētu aizliegt, bet 10% pauduši viedokli, ka ebrejiem Vācijā ir pārāk liela ietekme.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu