Vācijas ārlietu ministrs kritizē NATO mācības Austrumeiropā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vienu dienu pēc Krievijas agresora Vladimira Putina paziņojuma, ka Krievija «netur ļaunu prātu uz Eiropu» un vēlas atjaunot sadarbību tādā līmenī un apjomā, kāds tas bija pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā 2014.gadā, Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers paziņo, ka «Krievijas tuvumā rīkotās NATO militārās mācības nepalielina alianses dalībvalstu drošību.»

«Ko mums šobrīd nevajadzētu darīt, tad tas ir turpināt saasināt situāciju ar ieroču žvadzināšanu un kaujas saukļiem,» Šteinmeiera teikto sestdien citē izdevums «Bild am Sonntag». «Maldās tas, kas domā, ka simboliska tanku pārvietošana dos lielāku drošību pie NATO austrumu robežām.»

Pēc viņa teiktā, Rietumiem šobrīd būtu «liktenīga kļūda» visu uzmanību pievērst militāriem aspektiem un meklēt izeju tikai iebiedēšanas politikā, aizmirstot par dialoga ar Krieviju svarīgumu.

Polijā no 7. līdz 17.jūnijam notika vienas no pēdējos 25 gados lielākajām militārajām mācībām «Anakonda-16», kurās piedalījās 31 000 karavīru no 18 NATO dalībvalstīm un partnervalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu