Bruņota banda iebrūk Brazīlijas slimnīcā, lai atbrīvotu tur turētu narkotirgoni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro bruņotu vīriešu grupa svētdien iebruka slimnīcā, lai atbrīvotu narkotiku tirdzniecībā aizdomās turēto, izraisot apšaudi ar policiju, kuras laikā viens pacients gāja bojā un tika ievainoti divi cilvēki – medicīnas māsa un policists.

Iebrukums notika slimnīcā «Hospital Souza Aguiar» – vienā no piecām medicīnas iestādēm, kas ieteiktas tūristiem ārkārtas medicīniskās palīdzības saņemšanai Olimpisko spēļu laikā.

Vismaz pieci iebrucēji mēģināja atbrīvot 28 gadus vecu aizdomās turēto, kurš slimnīcā tika ārstēts šauta ievainojuma dēļ,

paziņoja Riodežaneiro policija.

Aculiecinieki pastāstīja, ka uzbrukuma laikā pie slimnīcas bijuši vismaz 15 citi bruņoti vīrieši.

Izmeklētāji pētīja drošības kameru ierakstus, un štata policijas slepkavību nodaļas vadītājs Rivaldu Barbosa paziņoja, ka divi no uzbrucējiem ir identificēti.

«Hospital Souza Aguiar» atrodas netālu no Marakanas stadiona, kur 5.augustā notiks Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija.

Policija atzina, ka tai bijis ziņots par plāniem atbrīvot narkotiku tirdzniecībā aizdomās turēto. Policija bija pastiprinājusi apsardzi slimnīcā, bet tai nav resursu, «lai dislocētu 30 vai 40 policistu pēc katra ziņojuma» par gaidāmu uzbrukumu, žurnālistiem paziņoja policijas pulkvedis Luiss Enrike Pirišs.

Viņš arī sacīja, ka publiskās slimnīcas nav gatavas uzņemt cietumniekus un ir nepieciešamas īpašas medicīnas iestādes šādiem gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu