ES vēstnieki vienojas par pusgadu pagarināt Krievijai noteiktās sankcijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju jāpaliek spēkā vēl sešus mēnešus, otrdien vienojās ES dalībvalstu vēstnieki. Būtiskākais nosacījums sankciju daļējai vai pilnīgai atcelšanai ir Minskas «pamiera» nosacījumu izpilde no agresora Krievijas puses.

(Papildināta visa ziņa.)

Eiropas Savienības (ES) ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju jāpaliek spēkā vēl sešus mēnešus, otrdien vienojušies bloka vēstnieki, ziņo avoti.

Pēc viņu teiktā, vēstnieki lēmumu apstiprinājuši principā un tagad tas tiks nodots ministriem oficiālai apstiprināšanai, iespējams, piektdien.

Sankcijas pret Krieviju bija noteiktas līdz jūlija beigām, bet tagad tās būs spēkā vismaz līdz 2017.gada janvārim.

ES saista sankciju režīma nākotni ar Minskas pamiera līgumu izpildi.

ES pagājušajā nedēļā par gadu pagarināja sankcijas, kas piemērotas Krievijas okupētajai Krimas pussalai un Sevastopolei.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas okupāciju un iebrukumu Austrumukrainā, ES un ASV noteica sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu