Stoltenbergs: Maskava pārkāpusi vienošanos ar aliansi

LETA/GRANI.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievija ir pārkāpusi 1997.gada Krievijas-NATO pamataktu, intervijā laikrakstam «Süddeutsche Zeitung» atzinis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Dokuments paredz, ka tiks cienīta visu valstu suverenitāte un teritoriālā integritāte, bet Krievija neciena Gruzijas un Ukrainas teritoriālo integritāti,

viņš skaidroja.

«Krievija, kas kopš 2000.gada trīs reizes palielinājusi savus militāros tēriņus, uzvedas agresīvi, ar militārā spēka palīdzību maina Eiropas izveidojušās robežas,» norādīja Stoltenbergs.

«Neviens nerunāja par tādu militāro klātbūtni alianses austrumu daļā, pirms Krievija nebija anektējusi Krimu

un ar militārā spēka palīdzību destabilizējusi situāciju Ukrainā,» uzsvēra NATO ģenerālsekretārs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka alianse turpinās tiekties pēc konstruktīvākas sadarbības ar Maskavu NATO-Krievijas padomes ietvaros.

«Aukstais karš - tā jau ir pagātne. Un mēs vēlamies, lai tā tas arī paliktu,»

viņš piebilda.

Pagājušajā nedēļā tapa zināms, ka NATO aizsardzības ministri vienojušies nosūtīt uz Baltijas valstīm un Poliju četrus paaugstinātas gatavības daudznacionālos bataljonus.

Kā norādīja Stoltenbergs, kolektīvās drošības nostiprināšanas labā tiks sperta virkne citu soļu, pirmkārt jau Austrumeiropā, Krievijas robežu tuvumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu