Kā rit dzīve uz lidmašīnu bāzeskuģa «USS Harry S. Truman»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lidmašīnu bāzeskuģis «USS Harry S. Truman» ir viens no ASV militārajiem lepnumiem - no šā kuģa simtiem reižu pacēlušies iznīcinātāji, dodoties uzlidojumos «Islāma valsts» mērķiem Irākā un Sīrijā.

Kuģis kopš misijas sākuma pret «Islāma valsti» īstenojis vairāk nekā divus tūkstošus operāciju.

21.jūnijā ieradās Krētā. Tas kuģa 5500 lielajai apkalpei ļāva izbaudīt nelielas brīvdienas pēc septiņiem ilgiem mēnešiem jūrā.

Kuģa norīkojums pirms tam tika pagarināts par mēnesi, kamēr Vidusjūrā ieradās cits ASV militārais kuģis «USS Dwight D. Eisenhower».

«USS Harry S. Truman» izmēra ziņā līdzinās slavenajai ASV «Empire State» ēkai Ņujorkā - kuģis ir 334 metrus garš.

Misijas laikā kuģa apkalpe ar mājiniekiem var sazināties gan elektroniski, gan tradicionālā veidā - ar vēstuļu palīdzību. Tās uz kuģa regulāri nogādā gaisa transports.

Apkalpe stāsta, dzīve uz kuģa nav nekāda vieglā. Nervus kutinošās misijās dodas tikai iznīcinātāju piloti, kamēr liela daļa apkalpes darba diena paiet kuģa iekšienē zem ūdens līmeņa, pat īsti neredzot dienas gaismu.

Viens no galvenajiem jūrnieku uzdevumiem ir rūpēties par abiem kuģa kodolreaktoriem - uzturēt tos maksimāli drošus un darba kārtībā.

Citi rūpējas par saimnieciskām lietām - drēbju un gultasveļas tīrīšanu, pasta piegādi, uzkopšanu vai gatavo maltītes. Kopumā dienas laikā uz kuģa tiek sagatavotas vairāk nekā 18 000 porciju ēdiena.

Drīzumā tas atgriezīsies mājas bāzē Norfolkā, Virdžīnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu