Krievijas parlamenta komiteja atbalstījusi Vešņakova amata mantinieka kandidatūru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Tabyldy Kadyrbekov / RIA Novosti

Krievijas Valsts domes starptautisko attiecību komiteja trešdien atbalstījusi Jevgeņija Lukjanova kandidatūru Krievijas vēstnieka Latvijā amatam, ziņu aģentūru TASS informējis avots, kas piedalījies sēdē.

«Atbalstīta Lukjanova kandidatūra Krievijas vēstnieka Latvijā amatam. Viņš šobrīd ieņem Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretāra vietnieka amatu,» stāstījis aģentūras avots.

Patlaban Krievijas vēstnieks Latvijā ir Aleksandrs Vešņakovs.

Valsts domes komiteja trešdien izskatīja jautājumu par Krievijas diplomātisko pārstāvju kandidatūrām, informēts avots pastāstīja ziņu aģentūrai «RIA Novosti».

«Šis jautājums tika izskatīts sēdes slēgtajā daļā. Komiteja apsprieda Lukjanova kandidatūru un to atbalstīja,» sacīja avots.

Kā vēsta laikraksts «Kommersant», Vešņakovs amatu varētu pamest jau vistuvākajā laikā.

Lēmums par Lukjanova kandidatūru «tika jau iepriekš gatavots, un [Drošības padomes aparātā] tas nav nekas negaidīts», laikrakstam apliecināja avots padomē.

Tagad Lukjanova kandidatūra ir jāizskata parlamenta augšpalātas - Federācijas padomes - starptautisko attiecību komitejai. Kandidātu amatā iecels prezidents.

Jevgeņijs Lukjanovs dzimis 1951.gada 10.septembrī Sanktpēterburgā (toreizējā Ļeņingradā).

1974.gadā absolvējis Sankpēterburgas Valsts universitāti (toreizējo Ļeņingradas Valsts universitāti) angļu valodas un literatūras specialitātē.

No 1974. līdz 1981.gadam - inženieris-tulks zinātniskās pētniecības institūtā «Impulss». No 1981. līdz 1984.gadam - PSRS Žurnālistu savienības Ļeņingradas apgabala valdes sekretāra vietnieks. No 1984. līdz 1990.gadam - diplomātiskajā darbā PSRS Ārlietu ministrijā.

1990.-1991.gadā Sanktpēterburgas Valsts Ermitāžas muzeja ārējo sakaru direktora vietnieks. 1991.-1993.gadā - Sanktpēterburgas Starptautiskā banku institūta prorektors ārējā finansējuma un starptautisko sakaru jautājumos. No 1993. līdz 2006.gadam strādājis vadošos amatos Vācijas bankas «Dresdner Bank» Krievijas meitasbankā un bankā «Vņeštorgbank» (VTB).

2006.-2007.gadā - Krievijas prezidenta pilnvarotā pārstāvja Ziemeļrietumu federālajā apgabalā aparāta sociālekonomiskā un finanšu monitoringa departamenta priekšnieks, no 2007. līdz 2010.gadam - Krievijas prezidenta pilnvarotā pārstāvja Ziemeļrietumu federālajā apgabalā vietnieks sociālekonomiskajos jautājumos.

No 2010. līdz 2012.gadam - Krievijas Drošības padomes sekretāra palīgs, kopš 2012.gada - Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks. Lukjanovs ir Krievijas Drošības padomes zinātniskās padomes loceklis, globālo problēmu un starptautiskās drošības sekcijas līdzpriekšsēdētājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu