Desmitiem tūkstoši internetā paraksta petīciju par Londonas neatkarību no Lielbritānijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc notikušā balsojuma par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) vairāk nekā 40 000 cilvēku internetā ir parakstījuši petīciju par Londonas neatkarību, un petīcijas autors apsver iespēju rīkot mītiņu, vēsta laikraksts «London Evening Standard».

Petīciju piektdienas rītā izveidoja ārštata žurnālists Džeimss O'Melijs.

Petīcijā Londonas mērs Sadiks Hans aicināts pasludināt neatkarību no Lielbritānijas. Ceturtdien notikušajā referendumā vairākums londoniešu nobalsoja par Lielbritānijas palikšanu ES.

O'Melijs petīciju aizsācis, piedzīvojot vilšanos par referenduma rezultātu, un tā bijusi domātā kā joks, tomēr daudzi cilvēki to uztvēruši nopietni.

«Izveidojot petīciju, es bieži jokoju ar saviem draugiem, ka Londonai vajadzētu pasludināt neatkarību, jo tā ir politiski ļoti atšķirīga,» viņš atzina «London Evening Standard».

Daudzi cilvēki petīciju ir uztvēruši nopietni un izteikuši rosinājumu rīkot dažādus Londonas neatkarībai pasludināšanai veltītus pasākumus, teica O'Melijs, atzīstot, ka varētu rīkot mītiņu Londonas neatkarības atbalstam.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu blokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu