Krievijā telekomunikāciju kompānijām sešus mēnešus būs jāglabā lietotāju dati

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PAUL ZINKEN / DPA

Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome piektdien apstiprināja pasākumus, kuru oficiālais nolūks ir cīņa pret terorismu, bet kurus opozīcija dēvē par «Lielā brāļa» likumiem, un starp šiem pasākumiem ir prasība telekomunikāciju kompānijām sešus mēnešus glabāt lietotāju datus.

Jaunie pasākumi paredz kriminālatbildību par neziņošanu par vairākiem noziegumiem, noteikt kriminālatbildību par vairākiem noziegumiem jau no 14 gadu vecuma, kā arī paredz septiņu gadu cietumsodu par terorisma atbalstīšanu internetā.

Savukārt telekomunikāciju kompānijām sešus mēnešu būs jāglabā dati par lietotāju veiktajiem zvaniem un nosūtītajām īsziņām, un jābūt gatavām tos iesniegt «atbildīgajām institūcijām» pēc šo institūciju pieprasījuma.

Opozīcija šos pasākumus salīdzināja ar Džordža Orvela romānā «1984» aprakstīto totālo izspiegošanu.

Lai abi Valsts domes pieņemtie likumi, kas paredz šos pasākumus, stātos spēkā, tos jāpieņem arī parlamenta augšpalātai Federācijas padomei un jāparaksta prezidentam Vladimiram Putinam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu