Maskavā lietā par kukuļņemšanu aiztur Kirovas apgabala gubernatoru Ņikitu Belihu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Maskavā piektdien aizturēts Kirovas apgabala gubernators Ņikita Belihs, pret kuru ierosināta krimināllieta par kukuļņemšanu.

Avots tiesībsargājošajās struktūrās aģentūrai «Interfax» pastāstīja, ka Belihs aizturēts, saņemot 400 tūkstošu eiro kukuļa otro daļu, un ka viņš tiek turēts aizdomās kukuļa izspiešanā.

Cits avots «Interfax» pavēstīja, ka Kirovas apgabala gubernators aizturēts kompleksa «Lotte-plaza» 21.stāva bārā.

To, ka Belihs aizturēts, saņemot kukuli, apstiprināja Krievijas Izmeklēšanas komitejas preses sekretārs Vladimirs Markins.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas paziņojumā teikts, ka Belihs "personīgi un izmantojot starpnieku saņēma kukuļus īpaši lielos apmēros par kopējo summu 400 000 eiro, lai veiktu darbības par labu kukuļdevējam un viņa kontrolētajām akciju sabiedrībām "Novovjatskij ližnij kombinat" un "Ļesohozjaistvennaja upravļajušaja kompaņija".

Belihs 2013.gadā tā dēvētajā «Kirovļes» lietā sniedza liecības par labu tajā apsūdzētajam opozīcijas politiķim Aleksejam Navaļnijam, kurš savulaik bija Beliha sabiedriskais padomnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu