Berlīnē tiekas sešu ES dibinātājvalstu ārlietu ministri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārlietu ministri no sešām Eiropas Savienības (ES) dibinātājvalstīm sestdien tiekas Berlīnē, kur steidzīgi noorganizētas sarunas pēc tam, kad Lielbritānijas vēlētāji referendumā atbalstīja valsts izstāšanos no bloka.

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers sestdien Berlīnē tiekas ar saviem kolēģiem no Francijas, Nīderlandes, Itālijas, Beļģijas un Luksemburgas.

Viņš paziņoja, ka ir svarīgi balsojuma rezultātu uztvert kā modinātāja signālu. Šteinmeiers norādīja, ka ES politiķiem ir jāieklausās «Eiropas valdību gaidās, ka arī iedzīvotāju gaidās».

Vācijas ārlietu ministrs brīdināja nepieņemt sasteigtus lēmumus, sakot, ka «ir pilnīgi skaidrs, ka šādos brīžos nevajadzētu krist histērijā vai kļūt paralizētam».

Šteinmeiera birojā norādīja, ka sešu ES dibinātājvalstu ārlietu ministru tikšanās ir viena no daudzām sanāksmēm, kas pašlaik notiek, un to nevajadzētu uztvert kā «ekskluzīvu formātu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu