«Al Shabab» sarīko uzbrukumu viesnīcā Somālijas galvaspilsētā; pieci bojāgājušie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar starptautisko teroristu organizāciju «Al Qaeda» saistītais islāmistu grupējums «Al Shabab» uzņēmies atbildību par sestdien Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo sarīkoto uzbrukumu viesnīcai, kurā gājuši bojā vismaz pieci cilvēki.

«Pagaidām mums ir zināms tikai tas, ka ir vismaz pieci bojāgājušie, tostarp trīs apsargi, un vēl seši cilvēki ir ievainoti,» informēja policijas pārstāvis Ibrahims Mohameds.

Sociālās saziņas vietnēs izplatītā paziņojumā atbildību par uzbrukumu uzņēmās «Al Shabab».

Jau vēstīts, ka pašnāvnieks spridzinātājs ar sprāgstvielām pildītu automašīnu sestdien ietriecis viesnīcā Somālijas galvaspilsētā Mogadīšo, kam sekoja otra eksplozija viesnīcā, no kuras atskanēja arī šāvieni.

Kapteinis Ali Ahmeds sacīja, ka drošības spēki cīnās pret uzbrucējiem, kas ieņēmuši pozīcijas viesnīcā «Naasa-Hablod» netālu no noslogota Somālijas galvaspilsētas satiksmes mezgla.

Kāds uzbrukuma aculiecinieks sacīja, ka uzbrucēji nekritiski šauj uz viesnīcas klientiem. «Viņi šauj uz visiem, ko var saskatīt. Es izbēgu pa dienesta izeju,» sacīja Ali Mohamuds.

«Al Shabab» lielā daļā Somālijas rīko vardarbīgus uzbrukumus un nereti izmanto pašnāvniekus spridzinātājus ar automašīnām, lai vērstos pret rūpīgi apsargātiem mērķiem galvaspilsētā un citviet.

Viesnīcu «Naasa Hablood» Mogadīšo ziemeļos nereti izmanto politiķi un somāļu diasporas pārstāvji, kas apmeklē pilsētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu