EK: Skotija ir Lielbritānijas daļa

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) sestdien paziņoja, ka Skotija ir Lielbritānijas daļa, un atteicās iesaistīties «tālākās spekulācijās», lai gan Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena mudināja sākt tūlītējas sarunas par Skotijas iespējām palikt Eiropas Savienībā (ES). Par to sestdien vēstīja ziņu aģentūra «Reuters».

«Skotija ir Lielbritānijas daļa,» situāciju «Reuters» komentēja EK preses dienestā, piebilstot, ka uz to «attiecas konstitucionālā kārtība».

«Tālākās spekulācijās mēs neiesaistīsimies,» norādīja EK preses pārstāvis.

Lielbritānijā kopumā 52% ceturtdien notikušā referenduma dalībnieku atbalstīja ieceri izstāties no ES, bet 48% bija par palikšanu blokā, savukārt Skotijā, kas 2014.gadā neveiksmīgi rīkoja referendumu par atdalīšanos no Lielbritānijas, 62% atbalstīja palikšanu blokā, bet 38% bija par Lielbritānijas izstāšanos no ES.

Piektdien Stērdžena teica, ka referenduma rezultātu dēļ ir jāizskata iespēja rīkot jaunu Skotijas neatkarības referendumu, kas «ļoti iespējams» varētu notikt divu gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu