ES varētu nedaudz mainīt taktiku tās attiecībās ar Krieviju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis ir izteikušas vēlmi gada otrajā pusē rīkot diskusiju par turpmāko attiecību taktiku ar Krieviju, neatsakoties no saviem principiem, stāstīja avoti diplomātiskajā dienestā.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers vēl nesen Sanktpēterburgas ekonomikas foruma laikā paziņoja, ka ES sankcijas pret Krieviju par tās agresiju Ukrainā tiks atceltas tikai tad, ja Maskava pilnībā izpildīs Minskas vienošanos.

«Nākamais solis ir skaidrs, pilnīga vienošanās izpildīšana - ne vairāk, ne mazāk. Tas ir vienīgais veids, lai sāktu mūsu sarunu, un vienīgais veids, lai atceltu ieviestās sankcijas,» brīdināja Junkers.

Lai arī atsevišķu ES valstu pārstāvji publiski pauduši kritisku attieksmi pret sankcijām, dažādu divpusējo tikšanos laikā vienmēr tiekot pausta vienprātība par to pagarināšanu, tomēr tālākas diskusijas nepieciešamas, norādīja kāds avots diplomātiskajās aprindās.

Tam par iemeslu ir Minskas vienošanās gausā izpilde, līdz ar to vairākas valstis līdz šim paudušas vēlmi diskutēt par tālāku iespējamo situāciju. Šāda veida diskusijas par turpmākajām ES attiecībām ar Krieviju varētu norisināties jau rudenī, visticamāk, oktobrī.

«Krievijas diplomātija un mašinērija pietiekami rafinēti izmantojušas dažādu valstu politiskās dzīves īpatnības.

Līdz ar to nedaudz pieaug to valstu skaits, kuras saka - varbūt nepieciešams pārskatīt ES taktiku, neatsakoties no mūsu principiem?» turpināja avots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu