Stērdžena: Skotijas parlaments varētu nobalsot pret Lielbritānijas izstāšanos no ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Skotijas parlaments varētu nobalsot pret Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), svētdien paziņoja Skotijas premjerministre Nikola Stērdžena.

Intervijā raidsabiedrībai BBC Stērdžena uz jautājumu, vai viņa aicinātu viņas vadītās Skotijas Nacionālās partijas deputātus Skotijas parlamentā balsot pret Lielbritānijas izstāšanos no ES, atbildēja: «Protams.»

Skotijas premjere pauda viedokli, ka būtu loģiski rīkot balsojumu Skotijas parlamentā par izstāšanos no ES, tomēr atzina, ka Lielbritānijas valdībai varētu būt citāds viedoklis.

«Skatoties uz to no loģikas viedokļa, manuprāt, ir grūti noticēt, ka nebūtu šādas prasības [par balsojumu Skotijas parlamentā]. Man ir aizdomas, ka Apvienotās Karalistes valdībai par to būs pilnīgi citāds viedoklis, un redzēsim, ar ko beigsies šī diskusija,» sacīja Stērdžena, kuras vadītajai partijai Skotijas parlamentā ir 63 no 129 deputātiem..

Savukārt Lielbritānijas Skotijas lietu ministrs Deivids Mandels svētdien teica, ka viņš «personīgi» netic, ka Skotija varētu bloķēt Lielbritānijas izstāšanos no ES, ziņo BBC.

Stērdžena arī sacīja, ka ir «ļoti iespējams», ka tiks sarīkots jauns referendums par Skotijas neatkarību, jo pēc balsojuma Lielbritānijas referendumā par izstāšanos no ES situācija ir būtiski mainījusies un Apvienotā Karaliste «vairs nav tā pati», kāda tā bija 2014.gadā, kad 55% referenduma dalībnieku Skotijā nobalsoja par palikšanu Lielbritānijas sastāvā.

Vēl Skotijas premjere solīja nākamnedēļ sākt sarunas ar ES amatpersonām par to, kā Skotija varētu palikt blokā Lielbritānijas izstāšanās gadījumā.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 52% dalībnieku nobalsoja par valsts izstāšanos no ES, savukārt Skotijā 62% balsotāju bija par Lielbritānijas palikšanu blokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu