Lielbritānijā pēc aicinājuma nomainīt leiboristu līderi zaudē amatus vairāki ēnu kabineta ministri

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas lielākā opozīcijas politiskā spēka Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins svētdien atlaida vairākus ēnu valdības ministrus, kuri pirms tam pauda viedokli, ka Leiboristu partijai ir vajadzīgs jauns līderis.

Hilarijs Bens, kurš bija ēnu valdības ārlietu ministrs, un vairāki citi ēnu valdības ministri, arī kritizēja Korbinu par to, ka viņa kampaņa pirms referenduma, kurā Korbins iestājās par valsts palikšanu Eiropas Savienībā, nav bijusi pietiekami pārliecinoša.

Bens svētdien raidsabiedrības BBC rīta raidījumā paziņoja, ka nav pārliecināts par to, ka Korbina vadībā leiboristi spētu uzvarēt nākamajās parlamenta vēlēšanās.

«Nav pārliecības, ka mēs spēsim uzvarēt vispārējās vēlēšanās, kamēr Džeremijs paliks līderis. Viņš ir labs un cienījams cilvēks, bet viņš nav līderis. Un tā ir problēma,» sacīja Bens. Pēc šiem izteikumiem Korbins Benu atlaida no ēnu valdības ārlietu ministra amata.

Vēlāk aģentūrai «Press Association» Bens teica, ka «pēc ES referenduma rezultāta Leiboristu partijai ir vajadzīga spēcīga un efektīva vadība, kas spēj gūt sabiedrības atbalstu».

Svētdien atlūgumu iesniedza arī ēnu valdības veselības ministre Heidija Aleksandra, izglītības ministre Lūsija Pauela, Skotijas lietu ministrs Īens Marijs un transporta ministre Liliana Grīnvuda..

Savukārt parlamenta deputāte un Korbina atbalstītāja Diāna Abota paziņoja, ka Korbins neplāno atstāt partijas vadītāja amatu.

Korbins ir Leiboristu partijas līderis kopš pagājušā gada septembra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu