Romas pāvests: Baznīcai ir jāatvainojas homoseksuāļiem un citām marginalizētajām grupām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks paziņojis, ka homoseksuāļi un visas citas baznīcas marginalizētās grupas, piemēram, nabadzīgie un paverdzinātie, ir pelnījuši kristiešu un Romas Katoļu baznīcas atvainošanos.

Žurnālisti lidmašīnā ceļā no Armēnijas pāvestam jautāja, vai viņš piekrīt vienam no saviem augstākā ranga padomniekiem Vācijas kardinālam Reinhardam Marksam, kurš konferencē Dublinā neilgi pēc apšaudes Orlando geju klubā paziņoja, ka baznīca ir parādā homoseksuāļiem atvainošanos par viņu marginalizēšanu.

Francisks atkārtoja savas slavenās frāzes par homoseksualitāti «Kas es esmu, lai tiesātu?» versiju, sakot, ka «jautājums ir šāds: ja cilvēkam ir šāds stāvoklis, ir labā griba un kurš meklē Dievu,

kas mēs esam, lai tiesātu»?

«Domāju, ka baznīcai ne tikai vajadzētu atvainoties (..) homoseksuālim, kuru tā ir aizskārusi, bet

tai vajadzētu atvainoties arī nabadzīgajiem, kā arī sievietēm, kuras ir izmantotas, bērniem, kas paverdzināti piespiedu darbā,»

klāstīja Romas pāvests, piebilstot, ka b

aznīcai jāatvainojas arī par to, ka nav bijusi kopā ar ģimenēm, kas piedzīvo šķiršanos vai citas problēmas.

Vienlaikus pāvests norādīja, ka homoseksuāļu kopienas uzvedību var nosodīt kā «citus nedaudz aizskarošu», tomēr viņš uzsvēra, ka «mums ir jābūt ar viņiem kopā».

Tādus izteikumus viņš paudis dažas nedēļas pēc tam, kad apšaudē geju naktsklubā Orlando gāja bojā 49 cilvēki. Vatikāns uzbrukumu nosodīja kā «slepkavniecisku neprātu un bezjēdzīgu naidīgumu».

Frāzi «Kas es esmu, lai tiesātu?» izteica 2013.gadā savā pirmajā preses konferencē lidmašīnā, tādējādi signalizējot, ka viņa vadībā baznīca varētu kļūt atvērtāka pret homoseksuāliem cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu