Romas pāvests brīdina par Eiropas balkanizāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks brīdinājis par Eiropas balkanizāciju pēc tam, kad Lielbritānijas vēlētāji referendumā atbalstīja valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Francisks arī mudināja bloku rast iespējas dalībvalstīm turpmāk sniegt lielāku brīvību.

«Mēs esam nonākuši pie jauna veida savienības,» pāvests teica žurnālistiem lidmašīnā, kad atgriezās no pretrunīgi vērtētās vizītes Armēnijā laikā, kad ES ir jārisina līdz šim nepieredzēta situācija, kurā kāda valsts vēlas izstāties no bloka.

«Ir kas tāds, kas šajā plašajā, smagnējajā savienībā nedarbojas. Tomēr nevajadzētu atteikties no labā, likvidējot slikto,» mudināja Romas Katoļu baznīcas galva.

Viņš brīdināja, ka tādas vietas kā Skotija un Spānijas Katalonijas reģions pēc Lielbritānijas referenduma iznākuma varētu censties atdalīties, kas varētu novest pie Eiropas balkanizācijas.

Francisks arī teica, ka ES savu spēku atgūt varētu ar atvērtību «radošumam un veselīgai nevienotībai». «Tas nozīmē sniegt Eiropas Savienības valstīm lielāku neatkarību, lielāku brīvību,» paskaidroja pāvests.

Piektdien dodoties uz Erevānu, Francisks pirmos Lielbritānijas referenduma rezultātus komentēja, sakot, ka Eiropai ir pienākums rūpēties par saviem pilsoņiem.

«Cilvēki ir pauduši savu gribu,» viņš sacīja. «Tas mums uzliek lielu atbildību nodrošināt Lielbritānijas iedzīvotāju labklājību, kā arī visa Eiropas kontinenta labklājību un līdzāspastāvēšanu,» piebilda pāvests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu