Klintone kritizē Trampa izteikumus par britu referendumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Demokrātu partijas kandidāte pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām Hilarija Klintone svētdien kritizējusi republikāņu kandidāta Donalda Trampa izteikumus par Lielbritānijas referendumu, kurā tika nobalsots par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Tramps piektdien Skotijā britu referenduma rezultātu nodēvēja par fantastisku un lielisku.

Klintone, uzstājoties ASV mēru konferencē Indianapolisā, Trampu vārdā neminēja, tomēr uzsvēra, ka ASV ir jāvada tiem, «kas Amerikas tautas intereses liek pirms savām personīgajām biznesa interesēm».

Amerikai ir vajadzīgi līderi, «kuri saprot, ka frāžaini komentāri nemierīgos laikos var patiesībā radīt vēl lielāku nemieru», paziņoja bijusī valsts sekretāre, piebilstot, ka tādēļ «šādos laikos ir tik svarīga stabila, pieredzējusi vadība».

Tramps piektdien norādīja uz līdzībām starp savu priekšvēlēšanu kampaņu, kurā viņš iestājas par imigrācijas ierobežošanu, un Lielbritānijas izstāšanās no ES atbalstītāju kampaņu pirms referenduma.

Klintone svētdien atzina, ka «tikko mēs esam redzējuši, ka Lielbritānijā ir daudz neapmierinātu cilvēku, mēs zinām, ka pie mums [ASV] arī ir neapmierināti cilvēki».

Demokrātu politiķe arī paziņoja, ka «nevienam nevajadzētu būt neskaidrībā par Amerikas saistībām pret Eiropu, ne autokrātam Kremlī, ne prezidenta kandidātam golfa laukumā» Skotijā.

Svētdien publiskotu sabiedriskās domas aptauju rezultāti liecina, ka Klintoni atbalsta lielāks skaits amerikāņu nekā Trampu.

Laikraksta «Washington Post» un telekanāla ABC aptaujā Klintoni atbalstīja 51% respondentu, bet Trampu - 39%. Laikraksta «Wall Street Journal» un telekanāla NBC aptaujā par bijušo valsts sekretāri bija gatavi balsot 46% aptaujāto, bet par nekustamo īpašumu magnātu - 41%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu