Aptauja: Skoti pēc BREXIT tomēr negrib referendumu par neatkarību

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotijas iedzīvotāji neuzskata, ka būtu jārīko vēl viens referendums par Skotijas neatkarību no Lielbritānijas, neskatoties uz britu referendumā pausto vēlmi izstāties no Eiropas Savienības (ES), lai arī izteikts vairākums Skotijas vēlētāju balsoja par palikšanu blokā.

Tirgus izpētes kompānijas «Survation» aptaujā 44,75% respondentu pauda, ka nevajadzētu rīkot otru Skotijas neatkarības referendumu, savukārt 41,9% atbalstīja šāda balsojuma rīkošanu.

Referendumā 2014.gada septembrī 55% balsotāju noraidīja Skotijas neatkarību, bet 44% balsoja par.

62% balsotāju Skotijā ceturtdien atbalstīja Lielbritānijas palikšanu ES

Skotijas premjerministre Nikola Stērdžena piektdien paziņoja, ka, ļoti iespējams, par Skotijas neatkarību tiks rīkots vēl viens referendums un Skotija darīs visu iespējamo, lai paliktu ES. Skotijas parlaments arī varētu nobalsot pret Lielbritānijas izstāšanos no ES.

Laikrakstu «Daily Record» un «Daily Mirror» aptaujā tomēr noskaidrots - ja vēl viens Skotijas neatkarības referendums tiks rīkots, 47% aptaujāto atbalstītu atdalīšanos no Lielbritānijas, bet pret to būtu 41,2% respondentu.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu blokā. Piektdien Kamerons paziņoja, ka līdz viņa vadītās Konservatīvo partijas konferencei oktobrī atstās valdības vadītāja, kā arī partijas līdera amatu un līdz tam laikam ir jāatrod jauns līderis, kurš vadīs izstāšanās sarunas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu