Lielbritānijas poļi pēc «Brexit» referenduma saskaras ar naida noziegumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Poļu sociālās un kultūras biedrības (POSK) ēka Londonas Hammersmitas rajonā pirmdien apķēpāta ar naidīgiem grafiti, ko policija izmeklē kā rasistiski motivētu noziegumu, ziņo Polijas Radio.

Domājams, ka grafiti, kas vēsta «F**k you, OMP» un «Go Home», ir saistīti ar Lielbritānijā 23.jūnijā notikušo referendumu, kurā vēlētāji nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Leiboristu parlamenta loceklis Endijs Sloters, kas pārstāv Hammersmitas rajonu, notikušo tviterī nodēvēja par «cietsirdīgu rīcību, kas riebjas ne tikai viņam un poļu kopienai, bet visiem Hammersmitā un Fulhemā».

«Mēs esam pilnīgi šokēti,» poļu ziņu aģentūrai PAP sacīja POSK vadītāja Joanna Mludzinska.

«Mēs negaidījām šādu reakciju Londonā, kur daudzi poļi dzīvo kopš Otrā pasaules kara,» viņa piebilda, norādot, ka poļu kopiena Londonā ir labi integrējusies un tiek vērtēta pozitīvi.

Brexit referenduma rezultāti

Tomēr daudzi Londonas poļi norādīja, ka kopš «Brexit» referenduma saskārušies ar neierasti daudziem gadījumiem, kad briti viņiem veltījuši naidīgus izteikumus.

«Daudzi cilvēki sūdzas par to, ko dzirdējuši no britiem, kuri saka poļiem, lai viņi brauc mājās. Mēs baidāmies, ka varētu sākties raganu medības,» PAP norādīja kāda poļu veikala darbiniece Hammersmitā.

Vairāki incidenti, kuros cietusi poļu kopiena, kopš referenduma notikuši arī citviet Lielbritānijā.

Hantingtonā piektdienas rītā poļiem uz mājām tika nosūtītas ielaminētas atklātnes, kurās poļi ar naidīgiem uzrakstiem mudināti pamest Lielbritāniju.

Tiek lēsts, ka Lielbritānijā dzīvo līdz vienam miljonam poļu, no kuriem vairums ieradās valstī pēc Polijas iestāšanās ES 2004.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu