Kačiņskis: Polija vēlētos Lielbritānijā otru «Brexit» referendumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JAKUB KAMINSKI / PAP

Polija vēlētos redzēt Lielbritānijā notiekam otru «Brexit» referendumu, pirmdien paziņojis Polijas valdošās partijas «Likums un taisnīgums» (PiS) līderis Jaroslavs Kačiņskis. Vienlaikus viņš norādīja, ka Eiropas Savienībai (ES) būtu radikāli jāmainās, lai briti vēlētos atgriezties. «Lielbritānija šodien riskē izjukt,» viņš piebilda.

Kačiņskis ir pirmais Eiropas līderis, kas atklāti aicinājis britus uz otru referendumu. Citi līderi mudinājuši Lielbritāniju nekavēties ar izstāšanās procesa sākšanu. Lai gan Kačiņskim nav amata valdībā, viņa balsij ir liels svars Polijas politikā.

Stingri noskaņots pret Eiropas federālismu, Kačiņskis uzskata, ka Lielbritānijas referenduma rezultāts ir apliecinājums tam, ka nepieciešams jauns Eiropas līgums, lai garantētu nacionālo valstu tiesības.

Vienlaikus viņš brīdināja, ka Vācijas un Francijas «arvien ciešākas» politiskās un ekonomiskās integrācijas modelis var beigties ar katastrofu.

Kačiņskis aicināja veikt ES reformas, kas to padarītu par «supervalsti» - nacionālu valstu konfederāciju, ko vadītu prezidents, kas būtu ietekmīgas armijas komandieris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu