Lielbritānijas finanšu ministrs nekandidēs uz Konservatīvās partijas līdera amatu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns otrdien noraidīja iespēju kļūt par valdošās Konservatīvās partijas līderi pēc tam, kad premjers Deivids Kamerons paziņoja par atkāpšanos saistībā ar to, ka Lielbritānijas iedzīvotāji referendumā izvēlējās valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Otrdien laikrakstā «Times» publicētā rakstā Osborns norādījis, ka nav īstais cilvēks partijas vadītāja amatam, jo atbalsta Lielbritānijas palikšanu ES, lai gan referenduma dalībnieku vidū šādus plānus atbalstīja 48% pretstatā 52%, kas vēlējās aiziešanu no bloka.

«Referenduma kampaņā es cīnījos ar visu, kas man ir. Es ticēju mērķim un smagi cīnījos par to,» rakstīja Lielbritānijas finanšu ministrs.

«Lai gan es pilnībā pieņemu rezultātu, es neesmu cilvēks, kas sniegs partijai nepieciešamo vienotību,» viņš atzina.

Kamerona pēcteci partijas vadītāja amatā, kurš kļūs arī par nākamo Lielbritānijas premjeru, varētu meklēt arī parlamenta ārkārtas vēlēšanās, lai jaunajam līderim būtu sabiedrības mandāts. Gaidāms, ka Konservatīvās partijas nākamais līderis tiks izraudzīts līdz septembrim.

Bijušais Londonas mērs un iekšlietu ministre Terēza Meja tiek uzskatīti par galvenajiem pretendentiem uz Kamerona pēcteča vietu.

Tomēr kompānijas «YouGov» veiktas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka Meju atbalsta 31% respondentu, bet Džonsonu - 24%, vēstīja «Times».

Džonsons bija kampaņas par izstāšanos no ES līderis, bet Meja atbalstīja palikšanu blokā, lai gan kampaņā nebija starp tās līderiem.

Tāpat kā iespējams kandidāts uz partijas un valdības vadību tiek minēts Lielbritānijas veselības ministrs Džeremijs Hants, kurš aicināja rīkot jaunu referendumu par izstāšanās no ES noteikumiem.

«Lielbritānijai ir jāaiziet, un tā aizies no ES. Tomēr mēs neesam balsojuši par savas izstāšanās noteikumiem,» pamatoja Hants.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu