Reisa Londona-Rīga dzērājpasažierim - latvietim Polijā piespriež € 222 sodu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas pilsonim, kura dēļ Gdaņskā, Polijā, ārkārtas nosēšanos bija spiesta veikt reisa Londona-Rīga lidmašīna, piespriests 1000 zlotu (222 eiro) naudassods, pirmdien ziņoja «Radio Gdansk».

Alkohola varā nonākušais vīrietis reisa laikā atteicies pakļauties ekipāžas prasībām un izturējies aizskaroši pret citiem pasažieriem, pastāstīja reisa stjuartes. Tad lidmašīnas kapteinis nolēmis veikt ārkārtas nosēšanos.

«Wizz Air reisā W6 2502 no Londonas Lūtonas uz Rīgu kāds pasažieris kļuva trokšņains un nepieklājīgs. Mūsu salona apkalpe šajā situācijā rīkojās atbilstoši mācībās apgūtajam. Kapteinis pieņēma lēmumu novirzīt lidojumu uz Gdaņskas lidostu un izsaukt policiju. Pēc nosēšanās šis pasažieris tika nodots attiecīgajām iestādēm. Drīz pēc šī pasažiera izsēdināšanas lidmašīna pacēlās no Gdaņskas lidostas un ieradās Rīgā ar divu stundu novēlošanos. Drošība ir mūsu galvenā prioritāte, un mūsu lidsabiedrība ļoti iebilst pret aizskarošu izturēšanos pret tās pasažieriem un darbiniekiem,» komentē komunikāciju pārstāvis Gābors Vāsārheji.

Rokudzelžos saslēgtais kārtības traucētājs no lidmašīnas izsēdināts ar četru robežsargu palīdzību,

redzams raidorganizācijas tīmekļa vietnē publicētajos fotoattēlos.

46 gadus vecā Latvijas pilsoņa asinīs konstatētas 2,5 promiles alkohola.

Vīrietis Gdaņskā nogādāts atskurbtuvē, bet pēc tam, kad no dzēruma bija atguvies, viņam piespriests naudassods 1000 zlotu apmērā.

Pēc incidenta lidmašīna turpinājusi ceļu uz Rīgu.

Kopš gada sākuma Gdaņskas lidostā aizturēti 18 piedzērušies pasažieri, atgādina «Radio Gdansk».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu