Laikraksts: Krievija cenšas iebiedēt ASV diplomātus

LETA/DPA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija pastāvīgi cenšas iebiedēt ASV diplomātus kā Maskavā, tā arī Eiropas valstīs, vēsta laikraksts «Washington Post». Runa ir par pastāvīgu kampaņu, ko veic Krievijas slepenie dienesti un drošības dienesti.

ASV Valsts departaments apstiprinājis, ka šādu darbību skaits kopš 2014.gada būtiski pieaudzis.

Diplomāti ziņojuši, ka notikusi ielaušanās viņu mājās, kur pārkārtotas mēbeles, ieslēgta elektrība un televizori, vēsta laikraksts. Kāda diplomāta dzīvoklī iebrucējs izķēzījies uz viesistabas paklāja.

Diplomātu automobiļiem tiek pārdurtas riepas, bet pašiem diplomātiem regulāri piesienas ceļu policija.

Kopš Vladimirs Putins atgriezies Krievijas prezidenta krēslā, Krievija visā Eiropā izvērsusi «pelēko karu», sacīja bijušais ASV vēstnieks Čehijā Norms Eisens.

Jautājums par ārvalstu diplomātu iebiedēšanu ticis izskatīts ASV valsts sekretāra Džona Kerija sarunās ar Putinu un Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, sacīja ASV Valsts departamenta pārstāve sakariem ar presi Elizabete Trudo.

Krievijas vēstniecības Vašingtonā oficiālais pārstāvis noraidīja apsūdzības, taisnojoties, ka Maskava «pēc pašas gribas nav nodarījusi kaitējumu amerikāņu diplomātiem».

Visas problēmas ir izprovocējusi attiecību pasliktināšanās ASV un Krievijas starpā, un tajā savukārt ir vainojamas Savienotās Valstis, skaidroja vēstniecībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu