Telekanāls: Turcijas premjers atsauc kompensācijas piedāvājumu Maskavai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims mainījis savu nule pausto viedokli, ka Ankara ir gatava Maskavai maksāt kompensāciju par novembrī pie Sīrijas-Turcijas robežas notriekto Krievijas bumbvedēju, vēsta telekanāls «CNN-Turk».

«Kompensācija Krievijai nav dienas kārtībā, mēs tikai esam pauduši savu nožēlu,» telekanāls citē premjera teikto.

Vēl pirmdien vakarā Jildirims sabiedriskajai televīzijai TRT sacīja, ka Turcija ir gatava, «ja nepieciešams», maksāt Krievijai kompensāciju par notriekto bumbvedēju.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs arī pirmdien paziņoja, ka Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans atvainojies par Krievijas bumbvedēja «Su-24» notriekšanu pagājušajā gadā un izteicis līdzjūtību bojāgājušā pilota ģimenei.

Erdogans arī paudis gatavību darīt visu iespējamo, lai atjaunotu tradicionāli draudzīgās attiecības starp Turciju un Krieviju un kopīgi cīnītos pret terorismu, piebilda Peskovs.

Krievijas un Turcijas attiecības saasinājušās, kopš 24.novembrī Turcijas iznīcinātāji pie Turcijas-Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju «Su-24». Turcija paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, bet Krievija to noliedz un uzstāj, ka tā bijusi Turcijas plānota provokācija. Ankara sākotnēji atteicās atvainoties par notikušo, savukārt Krievija ieviesa ekonomiskās sankcijas pret Turciju.

Erdogans pēc attiecību pasliktināšanās vēlējās tikties ar Putinu Parīzes klimata konferences laikā, tomēr Krievijas līderis to noraidīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu