Mogerīni: britu politiķi paši nezina, vai tiešām vēlas izstāties no ES

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni otrdien norādījusi, ka no Lielbritānijas politiķiem tiek saņemti pretrunīgi signāli un nav skaidrs, vai viņi patiešām vēlas valsts izstāšanos no ES.

«Šodienas jautājums ir noteikt, vai Lielbritānija vēlas vai nevēlas iesaistīties sarunās, lai izstātos,» pirms ES samita paziņoja Mogerīni.

«Britu tauta par to izteicās diezgan skaidri, bet mēs saņemam pretrunīgus signālus no, maigi izsakoties, neskaidrās politiskās vides Londonā un visā Lielbritānijā,» viņa piebilda.

Jau ziņots, ka 23.jūnijā referendumā Lielbritānijā 52% dalībnieku nobalsoja par valsts izstāšanos no bloka, taču Lielbritānijas valdība vilcinās pieprasīt sākt izstāšanas procedūru saskaņā ar Lisabonas līguma 50.pantu. Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons paziņojis, ka līdz rudenim atstās amatu, un izstāšanās sarunas ir jāvada nākamajai valdībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu