Stambulas lidostā sprādzieni; nogalināts 41 cilvēks; nav ziņu par cietušajiem no Latvijas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdienas vakarā Turcijas pilsētā Stambulā, Ataturka lidostā, nogranduši divi sprādzieni, nogalinot 41 cilvēku. Aptuveni 136 cilvēki ir ievainoti. Acīmredzami rūpīgi plānoto uzbrukumu lidostai sarīkojuši trīs pašnāvnieki. Īsi pirms otrdienas vakarā notikušajiem asiņainajiem sprādzieniem Stambulā, Ataturka lidostā, piezemējusies lidmašīna no Rīgas.

Uz Ataturka lidostu devušās neskaitāmas neatliekamās medicīniskā palīdzības brigādes, lai transportētu cietušos uz slimnīcu, ziņoja CNN.

Turcijas tieslietu ministrs iepriekš paziņoja, ka viens terorists vispirms ar Kalašņikovu sācis šaut pie starptautiskā termināla ieejas un pēc tam uzspridzinājies. Vairums mediju ziņoja, ka uzspridzinājušies vismaz divi pašnāvnieki, bet «CNN Turk», atsaucoties uz Šahinu, vēstīja, ka bijuši trīs teroristi.

No Rīgas uz Stambulu reisus nodrošina aviokompānija «Turkish Airlines». Šīs aviokompānijas lidmašīna uz Turciju devusies arī otrdien un Stambulas lidostā nosēdusies plkst. 21.27 pēc vietēja laika.

Arī Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica «Twitter» raksta, ka Ataturkas lidosta slēgta aptuveni tajā laikā, kad tajā vajadzēja nolaisties lidmašīnai no Rīgas.

Tikmēr tvitera lietotājs Rihards Kalniņš ziņo, ka reiss no Rīgas lidostas Stambulā piezemējies tieši 15 minūtes pirms eksplozijas. «Mēs bijām tikai 200 metrus no dokumentu kontroles,» viņš raksta.

Ataturka lidosta Stambulā, kurā otrdienas vakarā nogranda sprādzieni, patlaban lidojumiem ir slēgta, vēsta vietējie televīzijas kanāli. Lidostas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka vairāki reisi tiek atcelti vai novirzīti uz citām lidostām.

Turcijas augstākās amatpersonas, tostarp prezidents Redžeps Tajips Erdoans sapulcējušies uz ārkārtas sēdi Ankarā. Uz Stambulu nosūtīta īpaša delegācija.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs «Twitter» rakstīja, ka Ārlietu ministrija (ĀM) rūpīgi seko līdzi notikumu attīstībai pēc sprādzieniem Stambulas lidostā. Pagaidām ĀM rīcībā nav informācijas par cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Turcijas varasiestādes, līdzīgi kā citu šādu incidentu gadījumos, noteikušas daļēju aizliegumu medijiem pārraidīt jaunāko informāciju.

Pēc sākotnējās informācijas lidostā notikusi arī apšaude, ievainojot vairākus cilvēkus. Ziņu aģentūra «Reuters» vēstīja, ka policija sākusi apšaudi pie ieejas lidostā, mēģinot apturēt uzbrucējus.

Par sprādzieniem Stambulas lidostā jaunāko informāciju Latvijas iedzīvotāji Turcijā var uzzināt,

zvanot pa ārkārtas tālruni +371 26 33 77 11.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu