27 ES dalībvalstu līderi rīko samitu. Bez Kamerona

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi trešdien Briselē bez Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona tiekas jauna formāta samitā, lai apspriestu bloka turpmāko attīstību pēc britu referendumā pieņemtā lēmuma izstāties no ES.

«Es domāju, ka šodien notiekošais nav par viņu. (..) Šodiena ir par mums, par to, ko mēs darīsim ar mūsu vienotību, un par sagatavošanos britu izstāšanās pārejas periodam,» norādīja Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

Viņa aicināja ES dalībvalstu līderus koncentrēties uz bloka iedzīvotājus, ne eliti interesējošajiem jautājumiem, tostarp «imigrāciju, ekonomisko izaugsmi».

ES diplomāti atklājuši, ka 27 līderi nāks klajā ar paziņojumu par bloka reformēšanu, lai arī konkrētas detaļas netiks minētas. Gaidāms, ka 27 valstu līderi sarunas turpinās septembrī Slovākijā, kur notiks vēl viens samits.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu