Kā viltīgie taivānieši zvejai izmanto degošus bambusa mietus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzu taivāniešu zvejnieku slepenais ierocis veiksmīgai zvejai, izrādās, ir uguns, raksta «Reuters».

Naktī zvejnieki sēžas laivās un dodas jūrā. Tad viņi aizdedzina bambusa lāpas un gaida zivju ierašanos. Un viņas nāk arī - gluži kā magnēta vilktas.

Īsā laikā ap laivu sapulcējas simtiem sardīņu. Gaismas vilinātas, zivis lec virs ūdens lāpu virzienā, kur tās zvejnieki veikli noķer īpašos sietos.

Jinšanas apgabala zvejnieku asociācija informē, ka šo tradicionālo zvejošanas metodi ik nakti mēdza izmantot ap trīs simti laivu, tagad ar to nodarbojoties tikai trīs laivas.

Tradicionālās metodes zvejā ar uguns palīdzību pārzina 30 vietējie zvejnieki. Uguns zveja ik gadu notiek trīs mēnešus - sezonā no maija līdz jūlijam. Vietējie uguni zvejošanā izmantojuši jau simtiem gadu.

Nakts zvejā ik nakti zvejniekiem izdodas notvert trīs līdz četras tonnas sardīņu. Tādējādi ienākumi veiksmīgā naktī var pārsniegt 4500 ASV dolārus uz visu apkalpi.

Taivānas valdība uguns zvejas tradīciju saglabāšanai pat ieviesusi subsīdijas. 2014. gadā šis zvejas veids tika reģistrēts kā valsts kultūras vērtība. Tomēr zvejnieki, kuri pārzina uguns zvejas smalkumus, nu jau ir vidēji 60 gadus veci, un rūpals arvien iet mazumā, neskatoties uz valsts atbalstu.

Nozares saglabāšanai lielas cerības tiek liktas arī uz tūristiem, kas neparasto uguns zvejošanu vēlēsies redzēt paši savām acīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu