Stērdžena: Skotijai pēc «Brexit» nebūs «viegls ceļš»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena atzina, ka trešdien notikušās sarunas ar Eiropas Savienības (ES) amatpersonām viņu «iedrošina», tomēr arī brīdināja, ka nav «automātiska viegla ceļa», lai aizsargātu viņas reģiona statusu ES pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no bloka.

«Es izaicinājumu nenovērtēju par zemu, bet mani šodien iedrošina tas, ka es sastapu vēlmi tikt uzklausītai,» sešas dienas pēc tam, kad Lielbritānija, bet ne Skotija, nobalsoja par izstāšanos no ES, sacīja Stērdžena.

Pēc sarunām ar Eiropas Komisijas prezidentu Žanu Klodu Junkeru un Eiropas Parlamenta deputātiem viņa sacīja, ka satikusi «daudzus cilvēkus, kas pauduši atbalstu Skotijas nostājai un vēlējuši laimi tās centienos aizsargāt savas pozīcijas ES».

Tas, «protams, nav traktējams kā automātisks viegls ceļš Skotijai cauri šai situācijai, kurā mēs esam nonākuši un kas, es uzsveru, nav mūsu radīta situācija».

«Bet es Briseli šodien pametu labā noskaņojumā un optimistiska,» Skotijas pirmā ministre sacīja preses konferencē.

«Es centīšos, tiklīdz Apvienotās Karalistes sarunas ar ES būs sākušās - un, protams, neviens no mums tieši nezina, kad tas būs, -, lai visas alternatīvas tiktu apsvērtas un Skotija ir pārstāvēta,» piebilda Stērdžena.

Lielbritānijā kopumā 23.jūnija referendumā par valsts izstāšanos no ES nobalsoja 52%, bet Skotijā - 62% par palikšanu blokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu