Obama: Lielbritānijas izstāšanās no ES rada bažas par pasaules ekonomikas izaugsmi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas iedzīvotāju balsojums par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) rada «ilgāka termiņa bažas» par pasaules ekonomikas izaugsmi, laikā, kad ekonomikas izlaide jau tā ir vāja, trešdien brīdināja ASV prezidents Baraks Obama.

«Domāju, ka pastāv patiesas ilgāka termiņa bažas par pasaules izaugsmi, ja patiešām Lielbritānija izstāsies no ES, un tas iesaldē investīciju iespējas Lielbritānijā vai Eiropā kopumā,» Obama teica Ziemeļamerikas līderu samitā Kanādā.

«Laikā, kad pasaules ekonomikas izaugsmes rādītāji jau tā ir vāji, tas situāciju neuzlabo,» par Lielbritānijas izstāšanos no ES teica ASV prezidents.

Pēc tikšanās ar Kanādas un Meksikas kolēģiem viņš pauda pārliecību, ka pasaules finanšu sistēma spēj pretoties satricinājumiem, jo trešdien pasaules finanšu tirgi parādīja atkopšanās pazīmes pēc iepriekšējas divās dienās piedzīvotā straujā krituma.

«Pēc Lielbritānijas balsojuma par aiziešanu no Eiropas Savienības mūsu ekonomikas speciālisti turpinās strādāt kopā, lai mēs nezaudētu koncentrēšanos uz mūsu ekonomiku izaugsmes nodrošināšanu un gādātu par to, ka pasaules finanšu sistēma ir stabila,» klāstīja Obama.

«Esmu pārliecināts, ka varam to izdarīt,» viņš uzsvēra.

Obama un Kanādas premjerministrs Džastins Trido skaidri pauduši savu atbalstu Lielbritānijas palikšanai 28 valstu blokā, un samita Otavā daudz runāts par Lielbritānijas referenduma sekām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu