Pamplonā svētku laikā māju sienas «urinēs pretī» tiem, kas nokārtojas publiskās vietās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikgadējo Svētā Fermina svētku norises laikā Spānijas ziemeļu pilsētā Pamplonā pašvaldība plāno pilsētas viduslaiku ēku sienas nokrāsot ar īpašu krāsu, kas atgrūdīs urīnu uz cilvēkiem, kas svētku laikā savas dabiskās vajadzības nokārtos tam neparedzētās vietās, vēstīja portāls «The Local».

Pašvaldībā informēja, ka krāsa, kas ir nepamanāma uz apstrādātās virsmas, atgrūž urīnu no nokrāsotās sienas tā, ka ar to piesūksies paša sabiedriskās kārtības traucētāja bikses un apavi.

Katru gadu svētkos, kas sākas 6.jūlijā un turpinās deviņas dienas, Pamplonas vecpilsētas šaurās ieliņas piepilda cilvēku pūļi, kas dzied, dejo, ēd un dzer, bet katru rītu uz pilsētas vēsturisko ēku sienām ir palikušas uzdzīves atstātas pēdas. Karsto, saulaino dienu laikā urīna pēdas uz ēku sienām kļūst vēl pamanāmākas.

Iepriekšējos gados pašvaldība pret šo problēmu cīnījās ar papildu pārvietojamo tualešu un sodu palīdzību.

Pērn 76 cilvēki svētku laikā tika pieķerti un sodīti par urinēšanu publiskā vietā. Viņiem policija piesprieda sodu 300 eiro, kas tiek samazināts līdz 150 eiro, ja tiek ātri samaksāts.

Pašvaldība norāda, ka urinēšana ielās rada negatīvu pilsētas tēlu, tās seku novēršanas izmaksas sasniedz 10 tūkstošus eiro.

Popularitāti pasaulē slavenajam Pamplonas festivālam nodrošināja Ernesta Hemingveja 1926.gada romāns «Un saule lec», tāpēc svētku laikā notiekošajos vēršu skrējienos Spānijā ik gadus piedalās arī ASV pilsoņi.

Kopš 1924.gada, kad sākta datu apkopošana par Svētā Fermina svētku atzīmēšanu, no vēršu ragu radītiem ievainojumiem Pamplonā miruši 15 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu