Austrijas ministrs: ES migrācijas politika ir «dramatiska neveiksme»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Austrijas ārlietu ministrs Sebastians Kurcs ir brīdinājis, ka bēgļu krīze var sagraut Eiropas Savienību (ES), kā arī nosaucis bloka migrācijas politiku par dramatisku neveiksmi.

Intervijā vairākiem Vācijas medijiem, tostarp laikrakstam «Die Welt», viņš norādīja, ka bēgļu krīze ir kļuvusi par emocionālu jautājumu un tas bijis izšķirošs, lai ietekmētu britu lēmumu 23.jūnijā notikušajā referendumā balsot par izstāšanos no ES.

Kurcs arī brīdināja, ka citas valstis var sekot Lielbritānijas piemēram.

Ministrs pauda, ka Vīne «gaida vairāk no Eiropas», uzsverot, ka bēgļu un imigrantu pieplūduma kontrolēšana ir svarīgs jautājums cilvēkiem, kuri grib dzirdēt atbildes uz to, kā risināt Eiropas problēmas.

Viņš arī aizstāvēja pēdējā laika stingro Austrijas patvēruma un imigrācijas politiku.

«Es vēlētos redzēt lielāku Vācijas izpratni par mūsu pozīciju, īpaši tādēļ, ka Vācijai nav problēmu ar kontroli uz Austrijas-Vācijas robežas,» uzsvēra ministrs.

Viņš arī atkārtoja aicinājumu pārtvert nelegālos imigrantus, pirms viņi pa jūru ierodas ES.

«Ja kāds cenšas nelegāli ierasties Eiropā, viņš ir jāaptur pie ES ārējām robežām un jāatgriež tranzīta valstī vai arī izcelsmes valstī, pretējā gadījumā mēs netieši atbalstām cilvēku kontrabandistus un vēl vairāk cilvēku noslīks,» skaidroja Kurcs.

Šomēnes Kurcs saskārās ar asu kritiku, aicinot ES sekot Austrālijas piemēram, ieviešot ļoti stingru imigrācijas un patvēruma politiku, tādā veidā atrunājot nelegālos imigrantus doties bīstamajā ceļā uz Eiropu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu