Sīriešu bēgļis lietotu mantu veikalā pirktā skapī uziet € 150 000

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vācijas policija

Kāds bēglis no Sīrijas lietotu mantu veikalā pirktā skapī slepenā nodalījumā atradis 50 000 skaidrā naudā, kā arī divas noguldījumu grāmatiņas 100 000 eiro vērtībā. Vīrietis nolēmis par atradumu ziņot policijai, jo naudu paturēt neļaujot viņa reliģiskā pārliecība, raksta «The Local».

Muhannads M., kurš Vācijā ieradās pērn oktobrī, nesen ievācies jaunā dzīvoklī Mindenas pilsētā Vācijā.

Ar labdarības organizāciju palīdzību vīrietis tika pie nepieciešamajiem līdzekļiem, lai dzīvoklim iegādātos pirmās nepieciešamības preces.

Viena no nopirktajām lietām bija minētais skapis.

Kad 25 gadus vecais vīrietis lietoto mantu veikalā iegādāto skapi sācis tīrīt, viņš tajā pamanījis slepenu nodalījumu, kas bijis maskēts ar pieskrūvētu koka gabalu.

Nodalījumu atverot, viņš atradis divas noguldījumu grāmatiņas apmēram 100 000 eiro vērtībā, kā arī 50 000 eiro skaidrā naudā.

Foto: Vācijas policija

«Nauda bija 500 eiro banknotēs. Sākumā domāju, ka šī nauda ir viltota,» viņš vēlāk stāstīja laikrakstam «Bild». Jaunietis internetā izpētījis, kā jāizskatās īstām banknotēm, un sapratis, ka atrastā nauda nav viltota.

Tā vietā, lai atradumu paturētu, Muhannads nolēmis informēt imigrācijas iestādes, kuras savukārt sazinājās ar policiju. «Es esmu musulmanis. Man nav ļauts paturēt šo naudu. To aizliedz mana reliģija. Allāhs man nekad neļautu finansēt paša intereses ar kāda cita bagātību,» viņš teica.

Vācijas policija sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu naudas īpašnieku. «Šis jaunais vīrietis ir rīkojies neparastā veidā un ir pelnījis lielu cieņu. Ir bijuši gadījumi, ka līdzīgā veidā tiek atrastas nelielas naudas summas. Taču tik liels naudas daudzums ir absolūts izņēmums,» teica policijas pārstāvis.

Foto: Vācijas policija

Varas iestādes informē, ka Muhannads jebkurā gadījumā pilnīgi bez atlīdzības par godīgumu nepaliks - likums nosaka, ka viņam pienākas atradēja atlīdzība 3% vērtībā no atrastā.

Muhannads stāsta, ka lai gan pats Vācijā nonācis aizvadītā gada oktobrī, viņa pārējā ģimene joprojām esot Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu