Dānija sāk konfiscēt patvēruma meklētāju naudu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dānijas policija ceturtdien paziņoja, ka nelikumīgi valstī iekļuvušiem patvēruma meklētājiem konfiscējusi skaidru naudu gandrīz 11 000 eiro vērtībā, kā to paredz pretrunīgi vērtēts likums.

Šis ir pirmais gadījums, kad policija ir konfiscējusi nelegālo imigrantu naudu un vērtslietas, lai arī likums stājās spēkā februārī.

«Policija Kopenhāgenā izņēma apmēram 79 600 Dānijas kronu (10 700 eiro) no pieciem ārvalstniekiem, kas centās iekļūt valstī ar viltotiem identifikācijas dokumentiem,» informēja policija.

Divus vīriešus un trīs sievietes no Irānas aizturēja otrdien Kopenhāgenas lidostā. Viņi tika apcietināti par viltotu dokumentu izmantošanu.

Piecu aizturēto irāņu rīcībā bija vairāk nekā 129 000 kronu (17 340 eiro). Viņi lūguši piešķirt patvērumu, kas tiek izskatīts.

Likums ļauj atsavināt patvērumu meklētāju naudu un vērtslietas, lai segtu viņu uzturēšanās izmaksas.

Patvēruma meklētāji var paturēt naudu 10 tūkstošu kronu (1340 eiro) vērtībā. Pārējo naudu, kā arī vērtslietas, kuru vērtība pārsniedz 10 tūkstošus kronu, jāatdod varasiestādēm.

Dānijā pērn patvērumu lūdza 21 000 cilvēku. Imigrantu pieplūdums licis Dānijai padarīt stingrāku savu liberālo patvēruma politiku un ieviest robežkontroli ar Vāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu