Klaipēdas ostā ieradies ASV kara flotes kuģis «Mount Whitney»

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARKUS SCHOLZ / DPA

Klaipēdas ostā ceturtdien ieradies ASV kara flotes kuģis «Mount Whitney», kas šomēnes piedalījās starptautiskajās mācībās «Baltops», paziņojusi ASV vēstniecība. «Ar savu atrašanos Baltijas jūrā «Mount Whitney» apliecina mūsu ilglaicīgās saistības NATO kolektīvās drošības jomā, kas tiek pildītas operācijas «Atlantic Resolve» ietvaros,» norādīts vēstniecības paziņojumā.

Vizītes laikā kuģa apkalpes locekļi tiksies ar Lietuvas Jūras kara spēku pārstāvjiem, Klaipēdas pilsētas pašvaldības vadību un vēros Lietuvas basketbola valstsvienības draudzības spēli ar Tunisiju.

ASV karakuģī, kas dislocēts Itālijas Gaetas ostā, strādā kopīga ASV kara flotes un militāro jūras pārvadājumu vienības kara jūrnieku un civilo jūrnieku apkalpe.

Kuģis pārstāv ASV 6.jūras kara flotili, kuras štābs atrodas Neapolē. Šī flotile kopā ar sabiedrotajiem rīko plaša spektra mācības, kuru mērķis ir aizsargāt ASV nacionālās intereses, drošību un stabilitāti Eiropā un Āfrikā.

Šogad Baltijas jūrā notikuši vairāki incidenti starp Krievijas un ASV karakuģiem un lidmašīnām. Aprīlī Krievijas iznīcinātājs «Su-27» virs Baltijas jūras veica bīstamus manevrus ASV izlūklidmašīnas tuvumā, bet vēl pirms tam divi Krievijas bumbvedēji «Su-24» zemā augstumā pārlidoja ASV karakuģi «Donald Cook» netālu no Kaļiņingradas apgabala krastiem.

Kā žurnālistiem ceturtdien sacījis kuģa «Mount Whitney» kapteinis Karloss Sardjello, mācību «Baltops» gaitā amerikāņiem bijuši «kontakti» ar Krievijas militārajām lidmašīnām, helikopteriem un karakuģiem, bet bīstami incidenti nav izraisījušies.

«Varu teikt, ka viņu uzvedība atbilda starptautiskajām tiesībām, viņi izturējās profesionāli un visu šo kontaktu laikā ieturēja drošu atstatumu,» pastāstījis virsnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu