Taivānas flote kļūdas pēc izšauj virsskaņas raķeti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taivānas karaflotes kuģis piektdien kļūdas pēc Ķīnas virzienā izšāvis par «aviācijas bāzes kuģu slepkavu» dēvētu virsskaņas pretkuģu raķeti, kas trāpījusi tralerim, laupot dzīvību vienam cilvēkam.

Pašu taivāniešu izstrādātā raķete

«Hsiung Feng III» nolidojusi 75 kilometrus un tad Taivānas administrētās Penhu salas piekrastes ūdeņos Taivānas šaurumā trāpījusi zvejas kuģim.

Gaosjunas pilsētā, Taivānas dienvidos, bāzētā 60 tonnu tralera «Hsian Li Sheng» kapteinis gājis bojā, bet vēl trīs komandas locekļi, arī kāds vjetnamietis un filipīnietis, ievainoti.

«Atbilstoši sākotnējās izmeklēšanas datiem incidenta rezultātā gājis bojā kapteinis,»

žurnālistiem apliecināja Taivānas Aizsardzības ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Čeņs Čunči. «Mēs atvainojamies kapteiņa ģimenei un izsakām savu līdzjūtību.»

Raķete izšauta mācību laikā ap plkst.8.10 pēc vietējā laika (plkst.3.10 pēc Latvijas laika) no 500 tonnu raķeškuģa, kas bijis pietauvots flotes bāzē Cojinā, Taivānas dienvidos.

Raķete iztriekusies cauri tralerim, bet nav nedz uzsprāgusi, nedz nogremdējusi kuģi,

skaidroja flotes pārstāvji.

Šobrīd nav skaidrs, kā raķete izšauta, viņi atzina, pieļaujot, ka tas noticis cilvēkfaktora izraisītas kļūdas dēļ.

«Mūsu sākotnējā izmeklēšana liecina, ka darbības nav veiktas atbilstoši normālajai procedūrai,» žurnālistiem sacīja viceadmirālis Mei Čiašu, piebilstot, ka izmeklēšana turpinās.

Helikopteri un kuģi izsūtīti meklēt raķeti, sacīja Mei, norādot, ka par incidentu ir informēta valsts augstākā drošības struktūra - Nacionālā drošības konference.

Raķete nolidojusi vairāk nekā divas minūtes,

sacīja Mei.

«Tā nešķērsoja Taivānas šauruma viduslīniju,» viņš piebilda.

«Hsiung Feng III» darbības rādiuss ir 300 kilometri, vēsta Taivānas Centrālā ziņu aģentūra.

Kā Pekina, tā Taibei ievēro Taivānas šauruma viduslīniju - to nešķērso abu pušu militārās lidmašīnas un kuģi.

Šaurākajā vietā Taivānas šaurums ir 130 kilometrus plats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu