Ukrainas premjers cer uz valsts dalību ES pēc desmit gadiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neraugoties uz nenoregulēto Donbasa konfliktu, Ukraina Eiropas Savienībā (ES) iestāsies, vēlākais, pēc desmit gadiem, intervijā mediju grupas «Funke» laikrakstiem sacīja Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans.

«Esmu pārliecināts, ka Ukraina pēc desmit gadiem būs ES. Mēs ejam pa Eiropas ceļu, un mums tas nozīmē brīvību, cilvēktiesības un spēcīgu ekonomiku,» piektdien publicētajā intervijā sacīja premjers.

Cita starpā premjers atgādināja par Ukrainas un ES asociācijas līgumu, kas atbilstoši viņa teiktajam ir reformu virzītājspēks.

«Mums jāpanāk mūsu standartu atbilstība ES standartiem. Daudz kas jau ir izdarīts, it īpaši korupcijas apkarošanas jomā. Piemēram, mums ir pilnīga valsts tēriņu caurskatāmība,» sacīja Groismans.

Viņš arī pauda nopēlumu britu lēmumam pamest ES.

«Es cienu suverēnas valsts tiesības pieņemt šādus lēmumus. Bet es vienmēr esmu uzskatījis, ka ieguvumi ir jāsargā,» norādīja premjers.

Tas, ka britu jaunā paaudze pamatā nobalsojusi par valsts palikšanu ES, ir svarīgs signāls, viņš piebilda.

23.jūnijā Lielbritānijā notikušajā referendumā 52% tā dalībnieku atbalstīja valsts izstāšanos no ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu