Irkutskas apgabalā avarējusi Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas lidmašīna

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irkutskas apgabalā, dzēšot degošo taigu, avarējusi Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas lidmašīna Il-76, kurā negadījuma brīdī atradās 10 cilvēki. Pēc ūdens kravas nomešanas lidmašīnas apkalpe vairs nav sazinājusies ar dispečeriem, tādēļ uzsākta lidaparāta meklēšana.

Par lidmašīnas iespējamo avārijas zonu ir atzīta 50 kilometrus plaša teritorija taigā netālu no Baikāla ezera, taču meklēšanu no gaisa ar Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas helikopteriem apgrūtina plašo meža ugunsgrēku ugunsgrēku radītie dūmi, tādēļ darbos iesaistīti arī virszemes spēki.

Speciālisti uzskata, ka lidmašīna varēja avarēt grūti pieejamā kalnainā apvidū aptuveni 150 kilometrus no Kačugas rajona centra.

Pavisam pazudušā lidaparāta meklēšanā ir iesaistīti 500 cilvēku un aptuveni 50 tehnikas vienības. Meklēšanas apvidū plosās divi mežu ugunsgrēki.

Iepriekš tika ziņots, ka lidmašīnas Il-76 apkalpe sūdzējusies par slikto redzamību un nav vēlējusies strādāt šādos apstākļos. Pirms pazušanas lidmašīna bija iesaistīta 57 hektārus plaša mežu ugunsgrēka dzēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu