Ķīnā čili ēšanas sacensību uzvarētājs divās minūtēs apēd 47 piparus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnā notikušas čili ēšanas sacensības, kurās uzvarējis kāds vīrietis, kurš divu minūšu laikā spēja notiesāt 47 čili piparus, vēstīja portāls «Shanghaiist.com».

Tūristu iecienītajā Juņnaņas provinces Lidzjanas pilsētā notikušajās sacensībās piedalījās deviņi drosminieki, kas bija izturējuši sacensību iepriekšējās kārtas.

Sacensību dalībnieki stāvēja līdz viduklim ūdenī bļodās, kas pildītas ar čili ūdeni, cenšoties apēst pēc iespējas vairāk aso piparu. Daži no dalībniekiem svīda un pat raudāja garšvielas sīvuma dēļ.

Uzvarētājs balvā saņēma vistīrākā - 24 karātu - zelta piparu. Sacensību uzvarētājs ir no Čendu pilsētas Sičuaņas provincē, kas pazīstama ar savu aso virtuvi.

Sacensībās nepiedalījās Ķīnā popularitāti iemantojušais Li Jundži no Džendžou provinces, kurš tiek dēvēts par Čili karali, jo dienā apēd 2,5 kilogramus šīs asās garšvielas un savā dārzā audzē astoņas dažādas čili sugas no visas pasaules.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu