Urugvaja sāks reģistrēt lietotājus valsts ražotas marihuānas iegādei

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Urugvaja šomēnes sāks reģistrēt marihuānas smēķētājus, kuri varēs pirkt aptiekās valsts ražoto «zālīti».

Valsts sākusi ievākt audzēto marihuānu un plāno augusta vidū sākt tās tirdzniecību, pavēstīja avots valdībā.

Marihuāna tiek audzēta stingrā apsardzībā privāti vadītās valsts uzraudzītās fermās.

«Tā tiek novākta un žāvēta,» pavēstīja avots.

Valdība pirks marihuānu no ražotājiem un to pārdos aptiekās. Taču pārdošanā izliktais daudzums būs atkarīgs no tā, cik daudz lietotāju reģistrēsies. Valdība plāno lietotāju reģistrāciju sākt šā mēneša beigās.

Saskaņā ar 2013.gadā pieņemto likumu Urugvaja jau ļauj lietotājiem audzēt marihuānu, ja viņi reģistrējas kā valsts regulētu klubu biedri. Tagad iniciatīva tiks paplašināta, lai regulētu marihuānas tirdzniecību aptiekās.

Urugvaja 2013.gadā kļuva par pirmo valsti, kas legalizēja marihuānas ražošanu, tirdzniecību un izplatīšanu.

Idejas autors bija toreizējais Urugvajas prezidents Hosē Muhika, kurš paziņoja, ka marihuānas legalizācija palīdzēs iegrožot nelegālo narkotiku tirdzniecību, kā arī pārtrauks resursu patēriņu, ko rada tās apkarošana.

Par Starptautiskās Narkotiku kontroles padomes kritizēto Urugvajas «marihuānas eksperimentu» īpaši interesējas valstis, kuras vēlas atrast alternatīvu risinājumu dārgajam un nežēlīgajam «karam pret narkotikām», kura priekšgalā ir ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu