35 000 venecuēliešu dodas pāri robežai uz Kolumbiju iepirkt pārtiku un medikamentus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

35 000 venecuēliešu svētdien devušies pāri robežai uz Kolumbiju, lai iepirktu savā valstī par deficītu kļuvušās pārtikas preces un medikamentus.

Venecuēlas robeža ar Kolumbiju tika atvērta pirmo reizi 11 mēnešu laikā, un venecuēlieši lielā skaitā steidzās uz Kolumbijas pierobežas pilsētu Kukutu, kas ir Ziemeļsantanderas departamenta galvaspilsēta.

Departamenta gubernators sacīja, ka viņi nav gaidījuši vairāk par 10 000 venecuēliešu un to lielais skaits pierāda, ka robeža jāatver nekavējoties.

Venecuēla ir smagi cietusi no naftas cenu samazināšanās pēdējos divos gados un šobrīd cīnās ar hiperinflāciju, ekonomikas kritumu, plašu noziedzību un korupciju, kā arī ar pieaugošu pārtikas un elektroenerģijas trūkumu.

Privāto organizāciju aplēses liecina, ka pārtikas pamatpreču un medikamentu trūkums Venecuēlā sasniedzis 80%, bet situācija līdzās Kolumbijas robežai ir īpaši smaga.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro lika slēgt robežu 2015.gada augustā, reaģējot uz Kolumbijas paramilitārā grupējuma uzbrukumu armijas patruļai.

Pagājušo otrdien aptuveni 500 bada māktu Venecuēlas sieviešu izdevies iekļūt Kolumbijā, izlaužoties cauri armijas kordonam un, pāri tiltam šķērsojot robežu, nokļūt Kukutā.

Viena no sievietēm vietējiem medijiem stāstīja, ka nopirkusi rīsus, miltus, tualetes papīru un eļļu - preces, kas Venecuēlā kļuvušas par grūti atrodamu deficītu.

Tačiras pavalsts gubernators skaidroja, ka svētdien valdība ļāvusi atvērt robežu uz 12 stundām, lai novērstu turpmākus nelegālus robežas šķērsošanas gadījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu