Laikraksts: ASV piedāvās Krievijai militāro sadarbību cīņā pret teroristiem Sīrijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV gatavojas piedāvāt Krievijai militāro sadarbību cīņā pret teroristu grupējumiem «Islāma valsts» un «Al Nusra» Sīrijā, ceturtdien ziņo laikraksts «The Washington Post».

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, kurš ceturtdienas vakarā Maskavā tiksies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, nenoliedza laikraksta ziņoto, bet atteicās to apspriest, kamēr tas nav pārrunāts ar Kremli.

«The Washington Post» ziņoja, ka saskaņā ar plānu ASV un Krievijas komandieri izveidos kopīgu komandas un kontroles centru, lai vadītu intensificētus gaisa uzlidojumus teroristu grupējumiem un paplašinātu koordināciju starp abām armijām Sīrijas kaujaslaukos.

Pašreiz Krievijas spēki Sīrijā atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu cīņā pret dažādiem nemiernieku grupējumiem, bet ASV vadītā koalīcija koncentrējas uz cīņu pret «Islāma valsti».

Jebkura vienošanās starp Krieviju un ASV būtu pretrunīga, jo varētu tikt uztverta kā akcepts Putina centieniem stiprināt Asada režīmu.

Gan «Islāma valsti», gan «Al Nusra» ANO Drošības padome ir atzinusi par teroristiskām organizācijām, un uz tām neattiecas nosacītais pamiers, kas noslēgts starp Asada spēkiem un mērenajiem nemiernieku grupējumiem.

«Islāma valstij» ir globālas ambīcijas, bet «Al Nusra» ir koncentrējusies uz cīņu pret Asadu, cīnoties kopā ar citiem nemiernieku grupējumiem, ko atbalsta ASV.

Tāpēc faktiski jebkura vienošanās, kas tiktu noslēgta starp Krieviju un ASV cīņai pret abiem grupējumiem, stiprinātu Asada pozīcijas un atņemtu spēku ASV centieniem vienoties par politisku risinājumu Sīrijas konfliktam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu